Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krupnik z pęczaku ze skorzonerą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krupnik z pęczaku ze skorzonerą - składniki:
Krupnik z pęczaku ze skorzonerą - sposób przygotowania: Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy w kostkę, pora - w cienkie talarki. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzewamy kilka łyżek oleju, wrzucamy warzywa razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i posiekanym czosnkiem. Smażymy 10 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodajemy pęczak, mieszamy, wlewamy wodę, wrzucamy lubczyk i majeranek. Gotujemy 20 minut, aż kasza będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem, przed podaniem posypujemy zupę posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem

Informacje o Krupnik z pęczaku ze skorzonerą

  • Pęczak - zdrowy, sycący, pyszny!

    Pęczak - zdrowy, sycący, pyszny!

    jednak włókien. Jeśli jej nie posiadasz, pyszny krupnik przygotujesz i bez niej. Krupnik z pęczaku ze skorzonerą 100 g skorzonery 100 g marchewki 100 g pietruszki 200 g ziemniaków 100 g pora olej 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 150 g kaszy pęczak 2 litry wody 1