Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sandacz faszerowany

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sandacz faszerowany - składniki:
Sandacz faszerowany - sposób przygotowania: Z jednego fileta zdejmij skórę (nie wyrzucaj jej). Mięso zmiel trzykrotnie, do ostatniego mielenia dodaj chałkę, marchew i selera. Wbij jajko, wsyp koperek, posól i popieprz, wyrób na gładką masę. Drugi filet z sandacza rozetnij poziomo wzdłuż i rozłóż jak książkę. Pod część mięsa bez skóry podłóż skórę z poprzedniego fileta. Na przygotowany płat ryby nałóż farsz. Ostrożnie zroluj i zawiń w folię aluminiową. Ułóż w formie, wstaw do kąpieli wodnej, gotuj 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 150 st. C. Składniki sosu winegret wymieszaj w słoiczku lub shakerze, polej sałatę. Na talerz wylej parę łyżek śmietany, na wierzchu ułóż plastry ostudzonego sandacza. Podawaj z sałatką.