Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz po mazursku
Gulasz po mazursku - składniki:
Gulasz po mazursku - sposób przygotowania:
Mięso włóż do garnka, dodaj włoszczyznę, ugotuj do miękkości w małej ilości wody. Posiekaj cebule, zeszklij na maśle, włóż do rondla o grubym dnie. Dodaj pokrojone na kawałki mięso i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej bulion, w którym gotowało się mięso, duś, aż wszystkie składniki będą miękkie. Wtedy dodaj obrane i pokrojone ogórki oraz jarzyny z wywaru, w którym gotowało się mięso. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wlej mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotuj, mieszając. W PRL-owskich jadłodajniach była pozycja o nazwie dania półmięsne. Myślę, że mazurski gulasz spokojnie mieści się w tej kategorii.
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki