Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tajska zupa z ryżem i kurczakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tajska zupa z ryżem i kurczakiem - składniki:
Tajska zupa z ryżem i kurczakiem - sposób przygotowania: Do średniej wielkości garnka wlewamy wodę, solimy, dodajemy ryż i całość gotujemy na małym ogniu, aż ryż zmięknie. Nie odcedzamy. Kawałki kurczaka polewamy sokiem z limonki, uprzednio wymieszanym z łyżeczką soli, i odstawiamy na ok. 5 minut. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy biały pieprz i marynowanego kurczaka. Mieszając, smażymy przez parę minut. Do małych miseczek wlewamy ryż z wywarem (ok. kubka na porcję), dodajemy po kilka kawałków kurczaka oraz posiekaną cebulkę, liście selera i kolendrę.