Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udka w pomidorach
Udka w pomidorach - składniki:
Udka w pomidorach - sposób przygotowania:
Udka myjemy, osuszamy, obsmażmy na rozgrzanej oliwie. Przekładamy do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażamy przekrojone na pół ząbki czosnku. Dodajemy czosnek do mięsa, solimy je, posypujemy pieprzem i tymiankiem. Polewamy przecierem pomidorowym, pieczemy 50 minut w 200 st. C lub dusimy przykryciem 20-25 minut.
- 8-10 udek kurczaka
- 1/3 szklanki oliwy
- 4-5 ząbków czosnku
- sól i pieprz
- 1 łyżka tymianku
- 2 szklanki przecieru pomidorowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki