Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczone udka kurczaka ze śliwkami kalifornijskimi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczone udka kurczaka ze śliwkami kalifornijskimi - składniki:
Pieczone udka kurczaka ze śliwkami kalifornijskimi - sposób przygotowania: W rondlu umieścić i podgrzać masło, miód, oliwę z oliwek, rozmaryn, sok pomarańczowy i skórkę z pomarańczy. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C. Umieścić kawałki kurczaka i ziemniaki w dużym żaroodpornym naczyniu (przy użyciu podudzi z kurczaka umieścić kalifornijską śliwkę w środku każdego podudzia). Zawinąć 8 kalifornijskich śliwek w plasterki boczku i umieścić wokół kurczaka. Polać przygotowanym wcześniej sosem i rozłożyć pozostałe śliwki wokół kurczaka. Umieścić w piekarniku na 1 godz. 20 min - 1 godz. 30 min., aż do momentu gdy kurczak i plastry boczku się zarumienią. Serwować z zieloną fasolką i chrupiącym chlebem do maczania w sosie.