Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagnięcina ze śliwkami
Jagnięcina ze śliwkami - składniki:
Jagnięcina ze śliwkami - sposób przygotowania:
Obierz cebule, pokrój je w krążki, podsmaż w rondlu na 2 łyżkach oleju (3 minuty). Dodaj mięso i laskę cynamonu, wsyp kurkumę i pieprz. Wlej 400 ml wody, zagotuj, przykryj, duś godzinę na małym ogniu. Posól, dodaj umyte śliwki i gotuj razem jeszcze 30 minut. Miód wymieszaj z cynamonem w proszku, dodaj do rondla z gulaszem, odkryj i gotuj 15 minut. Rozgrzej na patelni resztę oleju, przyrumień migdały, posyp gulasz i podawaj.
Informacje o Jagnięcina ze śliwkami
-
Jagnięcina ze śliwkami i kasztanami krok po kroku
Składniki: 1/2 kg żeberek jagnięcych, 6 ząbków czosnku (posiekanych), 8 gałązek świeżego tymianku + kilka gałązek do przybrania, sól morska i pieprz do smaku,
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki