Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jagnięcina ze śliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jagnięcina ze śliwkami - składniki:
Jagnięcina ze śliwkami - sposób przygotowania: Obierz cebule, pokrój je w krążki, podsmaż w rondlu na 2 łyżkach oleju (3 minuty). Dodaj mięso i laskę cynamonu, wsyp kurkumę i pieprz. Wlej 400 ml wody, zagotuj, przykryj, duś godzinę na małym ogniu. Posól, dodaj umyte śliwki i gotuj razem jeszcze 30 minut. Miód wymieszaj z cynamonem w proszku, dodaj do rondla z gulaszem, odkryj i gotuj 15 minut. Rozgrzej na patelni resztę oleju, przyrumień migdały, posyp gulasz i podawaj.