Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Oscypek panierowany
Oscypek panierowany - składniki:
Oscypek panierowany - sposób przygotowania:
Oscypek pokrój na plastry o grubości pół centymetra i obtocz najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w bułce tartej. Usmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z pieczywem, żurawinami lub sosem cumberland.
- 1 duży oscypek z krowiego lub owczego mleka
- 2 jajka
- 10 dag bułki tartej
- olej do smażenia
Informacje o Oscypek panierowany
-
Nie tylko chipsy, orzeszki i paluszki. Jakie jedzenie pasuje do twojego ulubionego piwa?
przesadzać i łączyć tego dość ciężkiego przysmaku z ciemnymi piwami. Na zamarynowanie sera zarezerwuj sobie z godzinę. Do przygotowanego oscypka i piwa będą pasować pszenne grzanki. Jeśli masz ochotę na oscypek w innej postaci, sprawdź nasz oscypek panierowany . Oscypek marynowany w miodzie i chilli
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki