Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z serca wołowego z paprykowym dżemem
Carpaccio z serca wołowego z paprykowym dżemem - składniki:
Carpaccio z serca wołowego z paprykowym dżemem - sposób przygotowania:
Na miodzie szklimy szalotkę, dodajemy grubo pokrojoną paprykę, wlewamy ocet. Dusimy na małym ogniu, mieszając, aż powstanie dżem. Na dnie talerzy rozprowadzamy olej, kładziemy na nim pokrojone w cienkie plastry serce. Rozkładamy pozostałe składniki, przyprawiamy, posypujemy ziołami i podajemy.
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka posiekanej szalotki
- 60 g czerwonej papryki - opieczonej i obranej ze skórki
- 1 łyżka octu winnego
- 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- 120 g serca wołowego oczyszczonego z tłuszczu; żył; błon i strun
- 30 g plastrów oscypka wysuszonych na chipsy
- 30 g upieczonego buraka pokrojonego w krążki
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżeczki ziarnistej musztardy Pommery
- sól
- pieprz
- świeże zioła
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki