Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tagliatelle z kalafiorem i rodzynkami
Tagliatelle z kalafiorem i rodzynkami - składniki:
Tagliatelle z kalafiorem i rodzynkami - sposób przygotowania:
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy w długie paski o szerokości 7 mm. Oprószamy mąką i odkładamy. Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzątku, gotujemy 6 minut, odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie 3 minuty, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i smażymy kolejne 3 minuty. Wrzucamy posiekane anchois, rodzynki, orzeszki i kalafiora. Szafran namaczamy w 50 ml ciepłej wody, wlewamy na patelnię z kalafiorem. Gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cedzimy (zostawiamy około 50 ml wody z gotowania), łączymy na patelni z kalafiorem i wodą z gotowania, podgrzewamy minutę. Posypujemy posiekaną natką i podajemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki