Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz po góralsku
Gulasz po góralsku - składniki:
Gulasz po góralsku - sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę, podsmaż i włóż do rondla. Posiekane cebule uduś na smalcu, dodaj paprykę i koncentrat. Wymieszaj z mięsem, zalej szklanką (250 ml) bulionu i duś około godziny na wolnym ogniu. Kapustę wypłucz, jeśli nie chcesz, aby była za kwaśna, odciśnij, posiekaj i wymieszaj z mięsem. Dodaj kminek, czosnek, szczyptę przyprawy do gulaszu i resztę bulionu. Duś, aż mięso i kapusta będą miękkie. Podawaj z chlebem.
- 1/2 kg wieprzowiny
- 20 dag kiszonej kapusty
- 2-3 cebule
- 1 łyżka smalcu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 l bulionu
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki kminku
- 2 ząbki czosnku
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki