Pomidory po prowansalsku
Informacje o Pomidory po prowansalsku
-
Menu dnia z jaglotto, czyli kaszą jaglaną wytrawnie
oliwa posiekana cebula 3 posiekane łodygi selera 3 posiekane ząbki czosnku 2 puszki pomidorów zioła prowansalskie sól pieprz mały kalafior posiekana natka pietruszki suszone oregano Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cebulę, selera i czosnek oraz przyprawy, chwilę
-
Ekspresowe menu dnia ze smażonym serem
posiekane łodygi selera 3 posiekane ząbki czosnku 2 puszki pomidorów zioła prowansalskie sól pieprz mały kalafior posiekana natka pietruszki suszone oregano Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cebulę, selera i czosnek oraz przyprawy, chwilę razem smażymy. Zalewamy pomidorami
-
Menu dnia z serowymi naleśnikami
posiekane ząbki czosnku 2 puszki pomidorów zioła prowansalskie sól pieprz mały kalafior posiekana natka pietruszki suszone oregano Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cebulę, selera i czosnek oraz przyprawy, chwilę razem smażymy. Zalewamy pomidorami, dodajemy trochę wody
-
5 niedrogich i łatwo dostępnych produktów, które pomogą oczyścić organizm - plus przepisy dietetyka
C, A oraz E oraz błonnik. Przy tym pobudzają wydzielanie soków trawiennych, dzięki czemu usprawniają metabolizm. Najbardziej wartościowe są z ziołami (świetnie zastępują nadmiar soli) i zdrowym tłuszczem (poprawia wchłanianie likopenu i witamin). Pomidory po prowansalsku Fot. iStock Składniki
-
Kremowe zupy z charakterem
cebula 3 posiekane łodygi selera 3 posiekane ząbki czosnku 2 puszki pomidorów zioła prowansalskie sól pieprz mały kalafior posiekana natka pietruszki suszone oregano Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cebulę, selera i czosnek oraz przyprawy, chwilę razem smażymy. Zalewamy
-
Ciasto francuskie na słodko i słono
płynne składniki nie wypłynęły ze środka tarty. Przepisy: Tarta tatin z pomidorami i bazylią Tarta z salami i pomidorami Tarta prowansalska Tarta z kurkami i ricottą Tarta z camembertem, pieczarkami i orzechami Lurch FlexiForm forma na ta... Silikomart Forma silikonowa
-
Co na obiad?
kalafiorem (na podstawie przepisu E.E. Browna) oliwa posiekana cebula 3 posiekane łodygi selera 3 posiekane ząbki czosnku 2 puszki pomidorów zioła prowansalskie sól pieprz mały kalafior posiekana natka pietruszki suszone oregano Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy cebulę
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki