Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaki z żaru z farszem lub bez
Ziemniaki z żaru z farszem lub bez - składniki:
Ziemniaki z żaru z farszem lub bez - sposób przygotowania:
Ziemniaki w wersji bez farszu szorujemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i zakopujemy w żarze grilla na 20-25 min.Ziemniaki z farszem przekrawamy na pół, nie docinając do samego końca, wycinamy w nich gniazdka wielkości orzecha włoskiego. Robimy farsz, mieszając wszystkie składniki. Nadziewamy ziemniaki, zawijamy w folię i pieczemy w żarze grilla przez 15 min.Uwaga: ziemniaki można piec tylko w żarze z węgla drzewnego.
- 8 średnich ziemniaków średnich ziemniaków
- Farsz:
- 100 g startego sera cheddar
- 150 g chudego bekonu pokrojonego w drobną kostkę
- 4 młode cebulki
- 4 łyżki śmietany
- sól i pieprz do smaku
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki