Chleb z ziemniakami
Informacje o Chleb z ziemniakami
-
Naukowcy odkryli "szósty smak"? To dzięki niemu tak bardzo lubimy chleb i ziemniaki
Cztery podstawowe smaki, które znamy wszyscy, to: słodki, słony, gorzki i kwaśny. W 2009 roku dołączył do nich smak umami - definiowany jako smak glutaminianu sodu lub też po prostu smak "mięsny" czy "bulionowy". Nowe badania wskazują jednak, że w rzeczywistości może istnieć jesz
-
Menu dnia inspirowane smakami Maroka
solą i pieprzem i podgrzewaj jeszcze przez 5-7 minut. Podawaj na ciepło z chlebem lub ziemniakami. Autor: Aneta Kosiba Sellou, zwane również sfouf to smakołyk popularny m.in. w Maroko, Algierii i Libanie. Przygotowuje się go z sezamu, migdałów, masła, a także uprażonej lub upieczonej na złoty kolor
-
Gzik, korbol i pyry, tej!
trzeba według polskiej tradycji - na smalcu, czyli własnym tłuszczu wieprzowym, a podawane z młodą słodką kapustą, gotowanymi ziemniakami i poznańskim gzikiem. Gzik to pasta ze świeżego twarogu, kwaśnej śmietany, szczypiorku, rzodkiewek i soli. W Wielkopolsce używana jest jako dodatek do chleba czy
-
Chlebie nasz powszedni...
nacieramy słoniną, dzięki temu będzie kruchy. Ułożone bochenki przykrywamy serwetą i pozostawiamy na kilka godzin. Chleb z ziemniakami Niegdyś, w czasach głodu, aby zaoszczędzić mąki, robiono chleb z ziemniakami. Nawet teraz niekiedy piecze się chleb w
-
Kiszonki - jedz na zdrowie!
minut. Podawaj na ciepło z chlebem lub ziemniakami. Autor: Aneta Kosiba Berghoff Rondel Rondel ceramiczny TESCOMA Rondel PRESTO Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info
-
Mamy moc! Czyli o roli przypraw w kuchni
aromatem. Idealnie komponuje się z mięsem, warzywami, stosowany jest jako dodatek do chleba czy ziemniaków. Jego smak dobrze łączy się z bazylią i cytryną. Nie daj się namawiać, tylko po niego sięgnij! Azja To kontynent, na którym królują kolorowe, aromatyczne przyprawy. Już w starożytnej Azji
-
Kurczak egzotycznie - z pysznymi dodatkami
duś potrawę pod przykryciem około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie. Cytryny pokrój w plastry i usuń pestki. Do dania dodaj oliwki, cytryny, migdały, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i podgrzewaj jeszcze przez 5-7 minut. Podawaj na ciepło z chlebem lub ziemniakami
-
Przysmaki z wiejskiego stołu - zrób to sam!
Luminarc P... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Domowy chleb na zakwasie wbrew pozorom wcale nie tak trudno zrobić. Jeśli zwykły razowy Ci nie odpowiada, zobacz również nasze przepisy na: chleb z cebulą , chleb z ziemniakami po kurpiowsku i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki