Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szparagi Żółtko Confit

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szparagi Żółtko Confit - składniki: Szparagi Żółtko Confit - sposób przygotowania: Żółtko z odrobiną oliwy i soli zapakowane próżniowo gotujemy przez 1 godzinę techniką sous vide w 67 stopniach. W warunkach domowych sprawdzamy termometrem  67-70 stopni gotujemy żółtko zapakowane próżniowo w rondelku. Szparagi białe i zielone obieramy, czyścimy, lekko blanszujemy w mleku 2-3 minuty. Następnie przez 6-7 minut podgrzewamy na patelni z masłem klarowanym i solą morską. Sposób podania: Szparagi wykładamy na talerz i dekorujemy ziołami. Pojawiły się teraz zioła takie jak: sałata musztardowa, koper włoski, kwiaty chryzantemy, kiełki afilla, kiełki lucerny. Możemy również dodać młodą karmelizowaną cebulkę białą, która wniesie bardzo dużo smaku do całego dania. Na szparagi udekorowane ziołami na koniec kładziemy gotowe żółtko confit.    
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim