Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szparagi Żółtko Confit
Szparagi Żółtko Confit - składniki:
Szparagi Żółtko Confit - sposób przygotowania:
Żółtko z odrobiną oliwy i soli zapakowane próżniowo gotujemy przez 1 godzinę techniką sous vide w 67 stopniach. W warunkach domowych sprawdzamy termometrem 67-70 stopni gotujemy żółtko zapakowane próżniowo w rondelku. Szparagi białe i zielone obieramy, czyścimy, lekko blanszujemy w mleku 2-3 minuty. Następnie przez 6-7 minut podgrzewamy na patelni z masłem klarowanym i solą morską. Sposób podania: Szparagi wykładamy na talerz i dekorujemy ziołami. Pojawiły się teraz zioła takie jak: sałata musztardowa, koper włoski, kwiaty chryzantemy, kiełki afilla, kiełki lucerny. Możemy również dodać młodą karmelizowaną cebulkę białą, która wniesie bardzo dużo smaku do całego dania. Na szparagi udekorowane ziołami na koniec kładziemy gotowe żółtko confit.
- szparagi zielone
- szparagi białe
- żółtko
- zioła
- sól morska
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki