Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Czekoladowa tarta z awokado
Czekoladowa tarta z awokado - składniki:
Czekoladowa tarta z awokado - sposób przygotowania:
Robimy spód tarty: orzechy miksujemy w blenderze na pył. Dodajemy namoczone daktyle i sól, miksujemy dalej, aż otrzymamy gęstą, lepiącą się masę. Robimy nadzienie: wszystkie składniki miksujemy na gładki mus. Odstawiamy do lodówki. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, a potem masą z orzechów i daktyli - tak jak postąpilibyśmy z kruchym ciastem. Na przygotowany spód wylewamy schłodzone nadzienie i rozsmarowujemy je sylikonową szpatułką. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej trzy godziny, aż zgęstnieje. Tartę posypujemy solą i podajemy.
- Czekoladowy spód tarty:
- 1.5 szklanki orzechów laskowych
- 1/3 szklanki daktyli namoczonych przez pół godziny w ciepłej wodzie
- szczypta soli morskiej
- Nadzienie:
- 2 bardzo dojrzałe awokado
- obrane i bez pestki
- 1/4 szklanki masła kokosowego
- 1/4 szklanki kakao
- 2 łyżki syropu z agawy
- Oraz:
- gruba sól morska do posypania
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki