Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasola z miodem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fasola z miodem - składniki:
  • 1 szklanka fasoli jaś
  • 1/2 szklanki miodu
  • sok z cytryny
Fasola z miodem - sposób przygotowania: Fasolę namocz w wodzie, odstaw na całą noc, a potem ugotuj. Miód rozpuść na małym ogniu i dopraw sokiem z cytryny. Gorącą fasolę polej gorącym sosem miodowym. Trudno sobie wyobrazić coś prostszego, a smakuje naprawdę wyśmienicie! Polecam z miodem rzepakowym lub gryczanym.

Informacje o Fasola z miodem

  • Migdały i inne specjały

    poprzednio uzyskanym płynem oraz resztą mleka i zagotuj razem. Dokładnie odcedź. Migdałowe mleko posłodź do smaku, dodaj ryż i rodzynki, podgrzej. Podawaj na ciepło. Pozostałe po odcedzeniu okruszki migdałów można wykorzystać do masy makowej. Fasola z miodem i cytryną