Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zrazy bite pod cebulą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zrazy bite pod cebulą - składniki:
Zrazy bite pod cebulą - sposób przygotowania: Mięso pokrój na zrazy, lekko rozbij, skrop olejem i posmaruj musztardą. Ułóż w misce, wstaw do lodówki. Cebule pokrój na plastry, włóż do miseczki i posyp mąką. Przykryj, potrząśnij miseczką, aby okleiły się mąką. Przełóż na sitko i otrząśnij z nadmiaru mąki. Ponacinaj brzegi zrazów. Oprósz solą i pieprzem po jednej stronie, a mąką po drugiej. Na oleju usmaż najpierw plastry cebuli. Zdejmij, a na tym samym tłuszczu usmaż zrazy: najpierw 5 minut od strony z mąką, a po odwróceniu jeszcze 5 minut. Zdejmij z patelni. Zrób sos: tłuszcz ze smażenia połącz z winem i grudką masła. Zagotuj, mieszając. Zrazy posyp cebulą, sos podawaj osobno.