Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Twaróg słodki na szybko
Twaróg słodki na szybko - składniki:
Twaróg słodki na szybko - sposób przygotowania:
Kilka dni wcześniej nastawiamy 1 litr mleka do skwaśnienia. Gdy mamy już zsiadłe mleko, podgrzewamy drugi litr mleka i zalewamy nim (gorącym, ale nie wrzącym) to kwaśne. Odstawiamy na pół godziny do godziny, aby powstał skrzep. Następnie bardzo ostrożnie przelewamy na sitko wyłożone gazą umocowane nad miską, do której ścieknie serwatka. Wstawiamy do lodówki na noc - w tym czasie powinna oddzielić się cała serwatka.
- 2 litry mleka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki