Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa pomarańczowo-kokosowa
Zupa pomarańczowo-kokosowa - składniki:
Zupa pomarańczowo-kokosowa - sposób przygotowania:
Mięso wymieszaj z curry i podsmaż bez tłuszczu (powinny zrobić się grudki). Pora pokrój w plasterki, dodaj do mięsa i smaż przez chwilę. Wlej mleko, śmietanę i bulion, wrzuć wiórki kokosowe, wymieszaj. Zagotuj, pozostaw 1-2 minuty na małym ogniu. Na koniec wrzuć do zupy fileciki wykrojone z pomarańczy i przypraw do smaku solą, cukrem i odrobiną curry.
- 20 dag mieszanego mięsa mielonego
- 1/2 pora
- 1 łyżeczka curry
- 180 ml mleka (3.2-proc.)
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego
- 2-3 dag wiórków kokosowych
- 1 pomarańcza
- sól
- 1 łyżeczka brązowego cukru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki