Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tort fryzyjski

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tort fryzyjski - składniki:
Tort fryzyjski - sposób przygotowania: Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij 2 koła o średnicy 28 cm. Ułóż na 2 blachach wyścielonych papierem, wstaw do lodówki na 30 minut. Spody ponakłuwaj widelcem, jeden posmaruj wodą i posyp cukrem, pośrodku wytnij koło o średnicy 4 cm, a placek podziel promieniście na 12 porcji. Placki piecz po 15 minut w temp. 200 st. C. Utrzyj powidła ze śliwowicą. Ubij śmietanę z zagęstnikiem wymieszanym z cukrem waniliowym. Cały (ten bez cukru) spód z ciasta, posmaruj powidłami, a potem śmietaną. Na wierzchu ułóż w formie wachlarza trójkąciki ciasta francuskiego posypane cukrem, a pośrodku kółko z ciasta.

Informacje o Tort fryzyjski

  • Ciasto francuskie na słodko i słono

    Ciasto francuskie na słodko i słono

    ... Orion Radełko do ciasta KWA... Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Tort fryzyjski to przepis z kuchni niemieckiej. Wypiek jest kruchy i łamliwy, a połączenie śmietany i powideł zaskoczy podniebienie nawet najbardziej wymagających