Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Potrawka z sarniny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Potrawka z sarniny - składniki:
Potrawka z sarniny - sposób przygotowania: Zrób marynatę: warzywa pokrój w plasterki, zagotuj z winem, pieprzem i jałowcem. Ostudź, połącz z octem. Mięso oczyść, dokładnie umyj, przełóż do ciasnego naczynia porcelanowego lub szklanego, zalej marynatą, wstaw na 2 dni do lodówki. Potem wyjmij, osącz, pokrój w kostkę. Morele namocz w przegotowanej wodzie (40 minut), osącz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Włóż mięso, obsmaż, oprósz mąką, zalej wywarem, dodaj jałowiec i pieprz, duś godzinę na małym ogniu. Wino zagotuj, odparuj, dodaj razem z morelami do mięsa na 10 minut przed końcem duszenia. Potrawkę możesz podać w wydrążonych chlebkach.
Potrawka z kurczaka - pyszności prosto z patelni