Ciasto makaronowe I
Informacje o Ciasto makaronowe I
-
Ravioli
Ravioli to pierożki z ciasta makaronowego w kształcie kwadratów z nadzieniem w ¶rodku. Nadzienie do ravioli może być różne. Od najprostszego - szpinak z ricott± - po nadzienie z cielęciny, słodkiego chleba, warzyw, jagnięciny, wieprzowiny, parmezanu i bułki tartej. Podaje się z
-
Zobaczyli¶my jak powstaje uwielbiany przez nas produkt. Relacja z wizyty w fabryce makaronów
poeksperymentować z robieniem makaronu w domu, to pani Lucyna Dybał zdradza przepis na swój ulubiony przysmak z dzieciństwa. Gotowe ciasto makaronowe rozwałkowuje się na cienkie płaty. Każdy z nich tnie się na mniejsze kawałki i podpieka na żeliwnym piecu lub ewentualnie patelni. Taki "podpłomyk" można
-
Kulinarny niezbędnik - przepisy na ciasta, które warto znać!
Gefu Maszynka do pierogów 2... Kela 15323 Tescoma Foremki do ravioli ... SprawdĽ ceny ? SprawdĽ ceny ? SprawdĽ ceny ? Ľródło: Okazje.info Podobnie jak ciasto na pierogi, ciasto makaronowe musi po zagnieceniu "odpocz±ć", dzięki czemu będzie elastyczne i miękkie
-
¦wiatowy Dzień Makaronu - to już dzi¶
opis tradycyjnych metod wyrobu ciasta makaronowego. Od tego momentu znacznie zaczęła się także rozwijać technika obróbki ciasta oraz technologie narzędzi do tego potrzebnych.- W połowie osiemnastego wieku koszt maszyny do produkcji makaronu odpowiadał cenie dużego domu. Makaron produkowany w
-
M±ka na ¶więta - jak wybrać wła¶ciw±? Postaw na różnorodno¶ć!
, z niej powstan± pyszne nale¶niki, racuchy i gofry. Typ 500 - m±ka krupczatka, polecana do pieczenia m. in. do ciast kruchych, eklerów i ciast makaronowych. Typ 550 - m±ka luksusowa, jest idealna do wypieku ciast drożdżowych, p±czków, faworków, a także kopytek czy klusek. Mog± z niej także
-
Samosy, chinkali, a może wonton?
. Można je faszerować podobnie ja toretllini, bardzo popularna jest również wersja ze szpinakiem. Podobne do włoskich ravioli, lecz znacznie większe, s± niemieckie pierogi Maultaschen. Przygotowywane z ciasta makaronowego, z nadzieniem mięsnym lub szpinakowym albo nadziewane
-
Przebój sezonu - najlepsze przepisy na dania z grzybami
szynki parmeńskiej 180 g ¶wieżo tartego parmezanu Sos beszamelowy: 1 l mleka 3.2% 1/2 cebuli 2 li¶cie laurowe 2 gał±zki lubczyku 1 łyżeczka ziaren pieprzu 50 g masła 60 g m±ki pszennej 200 ml ¶mietanki kremówki Oraz: 350 g ciasta makaronowego pokrojonego w płaty 10 x 15 cm (według przepisu
-
Indyk - nie tylko na obiad [7 pomysłów]
płatkach kukurydzianych i smaż roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Zielony makaron (czyli z włoskiego - pasta verde ) uzyskuje się barwi±c ciasto makaronowe barwnikami na bazie szpinaku, pietruszki lub bazylii. Dostaniesz go w większo¶ci marketów. Choć ładnie prezentuje się na
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki