Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bananowo migdałowe ciasto z bitą śmietaną z tymiankiem i karmelem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bananowo migdałowe ciasto z bitą śmietaną z tymiankiem i karmelem - składniki:
Bananowo migdałowe ciasto z bitą śmietaną z tymiankiem i karmelem - sposób przygotowania: Szczelną foremkę wyłożoną papierem do pieczenia wysmarować dodatkowym masłem i wysypać cukrem. 3 banany pokroić wzdłuż i wyłożyć nimi dno foremki. Masło ubić z cukrem i jajkami. Dodać jednego banana pokrojonego na kawałki, zmielone migdały, mąkę z proszkiem, sodą i solą a na koniec jogurt. Dobrze zamieszać i wylać na banany w foremce. Piec około 50 minut w 170  st.C. Jak wystygnie odwrócić do góry nogami. Zimną śmietankę ubić na sztywno, dodać cukru pudru do smaku i posiekane listki tymianku. Wyłożyć na wystudzone, odwrócone ciasto. Z wierzchu polać karmelem lub miodem, posypać płatkami migdałowymi, gałązkami tymianku i pestkami granatu.