Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babka piaskowo-makowa
Babka piaskowo-makowa - składniki:
Babka piaskowo-makowa - sposób przygotowania:
Mąkę pszenną przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy, dodając stopniowo jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną zproszkiem do pieczenia. Doutartego ciasta wlewamy mleko iwsypujemy suchy mak. Jeszcze raz dokładnie ucieramy i wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką. Pieczemy 50 minut w 170 st. C. Gotową babkę można posypać cukrem pudrem lubpolukrować.
- 200 g mąki pszennej typ 450
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g masła
- 4 jajka
- 250g cukru
- 200g mąki ziemniaczanej
- 1/3 szklanki mleka
- 1 szklanka maku
- masło i bułka tarta do formy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki