Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udka kurczaka w rozmarynie
Udka kurczaka w rozmarynie - składniki:
Udka kurczaka w rozmarynie - sposób przygotowania:
Udka myjemy, osuszamy, układamy na posmarowanej oliwą blasze. Smarujemy oliwą, posypujemy igiełkami rozmarynu, solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, papryki kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i dokładnie myjemy. Osuszamy, wraz z ziemniakami układamy na blasze obok udek kurczaka. Skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem. Pieczemy 45 minut w 200 st. C. Przed podaniem ziemniaki i paprykę przyprawiamy solą i pieprzem.
- 8 udek kurczaka
- oliwa
- 1/2 pęczka świeżego rozmarynu
- sól
- świeżo i grubo zmielony pieprz
- 8-12 średniej wielkości ziemniaków
- po 1 czerwonej
- zielonej i żółtej papryce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki