Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kompot wieloowocowy
Kompot wieloowocowy - składniki:
Kompot wieloowocowy - sposób przygotowania:
Jagody przebieramy, płuczemy, osączamy. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cząstki i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Do dużego garnka wlewamy 2,5 l wody, wsypujemy goździki i cukier, zagotowujemy. Wkładamy gruszki i gotujemy 7-10 minut od chwili, gdy płyn zawrze. Dodajemy jabłka i gotujemy kolejne 5 minut. Wsypujemy jagody i delikatnie, ale dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Łyżką zbieramy pianę. Bardzo gorące owoce przekładamy do wyparzonych słoików, zalewamy wrzącym kompotem, dokładnie zakręcamy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki