Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tatar z dorsza z sumakiem
Tatar z dorsza z sumakiem - składniki:
Tatar z dorsza z sumakiem - sposób przygotowania:
Rybę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą i sumakiem, skrapiamy oliwą. Rzodkiewki kroimy w plastry, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, serwujemy z porcją sosu zrobionego z majonezu i wasabi. Podajemy jako dodatek do tatara w osobnej miseczce.
- 250 g filetu z dorsza
- gruboziarnista sól morska
- 2 łyżeczki sumaku
- oliwa dobrej jakości
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka wasabi
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia
Informacje o Tatar z dorsza z sumakiem
-
Doskonała polędwica z dorsza (PRZEPIS)
przepisu: Andrzej Stasiak Zobacz także: Dorsz z bakłażanami Zapiekanka z rybą i cukinią Zielona pieczona ryba Tatar z dorsza z sumakiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki