Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Morele w syropie
Morele w syropie - składniki:
Morele w syropie - sposób przygotowania:
Owoce myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Na miedzianej patelni zagotowujemy cukier z wodą, a następnie wrzucamy owoce. Gotujemy około pół godziny na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu delikatnie mieszając (trzeba uważać, by owoce się nie rozpadły). Morele przekładamy do wyparzonych słoików do jednej trzeciej ich wysokości, a syrop gotujemy jeszcze chwilę, aby zgęstniał, po czym dopełniamy nim słoiki. Zakręcamy. Można pasteryzować 20 minut, ale nie jest to konieczne.
Informacje o Morele w syropie
-
Owoce w cieście zapieczone
zmiksuj na puszyste, dość gęste ciasto. Łyżką cedzakową wyjmij morele z syropu na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak aby trochę je osuszyć. Syrop zachowaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, następnie ułóż owoce przecięciem do dołu i równomiernie rozprowadź na nich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki