Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Duszone gęsie żołądki
Duszone gęsie żołądki - składniki:
Duszone gęsie żołądki - sposób przygotowania:
Żołądki dokładnie oczyszczamy i kroimy na pół. Obsmażamy na oleju, zalewamy rosołem, dodajemy liście laurowe, czosnek, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż zmiękną - około 2 godzin. Wówczas dodajemy obrane i pokrojone w słupki warzywa, dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat, mieszamy. Danie możemy podać z pęczakiem lub kopytkami.
- 1 kg gęsich żołądków
- 4 łyżki oleju
- 1/2 l domowego rosołu drobiowego
- 2 duże liście laurowe
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 3 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
- 1 marchewka
- 1 mały seler korzeniowy
- 1 pietruszka
- 1 duża cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki