Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lasagne Verde

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lasagne Verde - składniki:
Lasagne Verde - sposób przygotowania: Sos: Roztop masło w dwulitrowym rondlu na średnim gazie. Dodaj mąkę i wymieszaj na jednolitą masę. Stopniowo dodawaj bulion z kury, mleko i zielony sos TABASCO. Podgrzej do zgęstnienia i zagotowania całości, często mieszając. Na nadzienie, na patelni o średnicy 30 cm podgrzej olej na średnim gazie. Dodaj indyka, cebulę, sos sojowy Kikkoman i smaż, aż mięso się zrumieni, często mieszając. Dodaj zielony sos TABASCO i sól. W małej misce wymieszaj ser ricotta, jajko i pietruszkę. Natłuść brytfannę o wymiarach 30 x 20 cm i rozsmaruj na dnie 1 szklankę sosu. Ułóż w brytfannie 3 płaty lasagne. Na płatach rozsmaruj 1/3 nadzienia z indyka, 1/3 ricotty, 1/4 mozzarelli i 1/4 pozostałego sosu. W ten sam sposób ułóż dwie kolejne warstwy. Na wierzchu połóż pozostałe 3 płaty lasagne. Posmaruj resztą sosu. Posyp pozostałą mozzarellą i parmezanem. Przykryj lasagne folią i piecz w temperaturze 190 st. C przez 30 minut. Odkryj i piecz przez kolejne 10 minut lub do momentu, gdy całość będzie gorąca i zacznie kipieć. Przed podaniem odczekaj 5 minut.
Lasagne z cukinią i kurkami - obudź w sobie Garfielda