Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta z bobu i wędzonego pstrąga

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasta z bobu i wędzonego pstrąga - składniki:
Pasta z bobu i wędzonego pstrąga - sposób przygotowania: Bób wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 3 minuty. Odcedzamy i wkładamy na 5 minut do zimnej wody. Po ostudzeniu delikatnie obieramy. Odkładamy garść najmniejszych ziaren, pozostałe osuszamy i rozgniatamy widelcem na grube purée. Dodajemy drobno posiekaną dymkę ze szczypiorem. Wyciskamy sok z cytryny, a sparzoną skórkę siekamy. Sok łączymy z miodem, doprawiamy solą, dodajemy oliwę i skórkę. Orzechy tłuczemy w moździerzu i wrzucamy do bobu. Łączymy z sosem miodowo-cytrynowym. Dodajemy rybę porwaną na kawałki i całe ziarna bobu, mieszamy.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!

Informacje o Pasta z bobu i wędzonego pstrąga

  • Jak młody bób

    Jak młody bób

    ; - oliwę, kolendrę, papryczkę chilli i skórkę z cytryny; W każdym z wariantów składniki szybko mieszamy, a potrawę jemy oczywiście palcami. Pasta z bobu i wędzonego pstrąga 1/2 kg młodego bobu, 2