Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ekspresowa kaczka po pekińsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ekspresowa kaczka po pekińsku - składniki:
Ekspresowa kaczka po pekińsku - sposób przygotowania: Umyte piersi kaczki smażymy na rozgrzanej suchej patelni teflonowej po 5 minut z każdej strony, najpierw skórą do dołu - wytopi się z niej trochę tłuszczu, dzięki czemu nie trzeba będzie dodawać oleju. Przekładamy mięso na blachę skórą do góry, nacieramy sosem hoisin i pieczemy 30 minut w temp. 200 st. C. Ogórka kroimy w cienkie słupki, dymkę - w paseczki, upieczoną kaczkę - w cienkie plastry. Podgrzewamy naleśniki. Kaczkę i wszystkie dodatki podajemy osobno. Każdy z biesiadników zawija sobie w naleśniki kawałki kaczki, ogórka oraz dymki i macza w sosie.