Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffiny jogurtowe
Muffiny jogurtowe - składniki:
Muffiny jogurtowe - sposób przygotowania:
Formę smarujemy masłem i wstawiany na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C (180 st. C z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i 150 g muesli. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką tak, by pozostały grudki. Można dodać rodzynki lub inne bakalie. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, wyjmujemy z formy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą musli lub bakaliami.
- (na 12 sztuk)
- 2 jajka
- 30 g masła + 1 łyżka do posmarowania formy
- 150 g naturalnego jogurtu
- 100 g trzcinowego cukru
- 100 g mąki pszennej
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g niesłodzonego muesli
- ewentualnie bakalie
- konfitura do posmarowania muffinek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki