Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Indyczka pieczona
Indyczka pieczona - składniki:
Indyczka pieczona - sposób przygotowania:
Przygotuj nadzienie: cebule obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Papryczkę posiekaj, wymieszaj z cebulą, czosnkiem, orzechami, serem, połową przypraw oraz żółtkami roztrzepanymi z solą. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą. Indyczkę oczyść i umyj, natrzyj solą i resztą przypraw. Przygotowanym nadzieniem wypełnij przestrzeń pod skórą na piersi indyczki oraz wnętrze tuszki. Otwór zepnij lub zaszyj, indyczkę ułóż w brytfannie, grubo posmaruj masłem. Podlej 2 niepełnymi szklankami wody. Przykryj, piecz godzinę i 20 minut w temp. 190 st. C. Pod koniec pieczenia odkryj brytfannę i piecz jeszcze przez chwilę, aby skórka się przyrumieniła. Możesz podawać z ziemniakami i duszonym groszkiem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki