Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą - składniki:
Pieczona polędwica wieprzowa z konfiturą - sposób przygotowania: Przygotuj konfiturę: na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy, włóż obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę, zeszklij. Dodaj wino, żurawiny, wiśnie, miód i szczyptę majeranku, duś na małym ogniu, aż wino odparuje. Z reszty oliwy, posiekanego czosnku, papryki i majeranku przygotuj marynatę. Włóż do niej polędwiczki na co najmniej 6 godzin (najlepiej na dobę). Potem wyjmij z marynaty i upiecz w temp. 170 st. C. Podawaj z konfiturą. Dobrym dodatkiem są pieczone ziemniaki.