Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym - składniki:
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym - sposób przygotowania:
Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią udka, a następnie odstawiamy na noc do lodówki. Udka wyjmujemy 30 min przed pieczeniem, oczyszczamy z marynaty. Grillujemy 15 min, obracając. Pomidory rozgniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem, czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku. Serwujemy do udek.
- 8 podudzi z kurczaka
- Marynata:
- 100 ml oliwy
- 1/2 pęczka świeżego oregano
- sok z 1 cytryny
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki octu z czerwonego wina
- sól i pieprz do smaku
- Jogurt pomidorowy:
- 6 pomidorów upieczonych na grillu i obranych ze skórki
- 500 g jogurtu greckiego
- 1 ząbek czosnku posiekany
- sok z cytryny do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki