Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak pieczony w soli
Kurczak pieczony w soli - składniki:
Kurczak pieczony w soli - sposób przygotowania:
Wątróbki i pokrojoną w plastry cebulę smażymy na oleju, dodajemy masło, majeranek, natkę pietruszki, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Umytego kurczaka nacieramy solą i pieprzem, nadziewamy wątróbkowym farszem i zaszywamy białą bawełnianą nicią. Z mąki, soli gruboziarnistej i wody zagniatamy gęste, nie klejące się dorąk ciasto i szczelnie oblepiamy nim kurczaka. Układamy w brytfannie, pieczemy 70 minut w 190 st. C. Po wyjęciu z piekarnika rozbijamy solną skorupę, wyrzucamy, a kurczaka kroimy naporcje.
- 4-5 wątróbek drobiowych
- 2 cebule
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 kurczak(ok.1.5 kg)
- sól
- pieprz
- 1kg soli gruboziarnistej
- 1kg mąki pszennej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki