Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śliwki korzenne
Śliwki korzenne - składniki:
Śliwki korzenne - sposób przygotowania:
Obierz cebule i pokrój je w cienkie piórka. Śliwki wypestkuj, włóż do rondelka, duś jakieś 5-10 minut na maleńkim ogniu, aby puściły sok. Potem wyjmij je, do soku dodaj ocet, wino, cukier, cebule i przyprawy, gotuj na małym ogniu bez pokrywki, aż do zgęstnienia. Od czasu do czasu mieszaj. Wyjmij goździki z rondla, do sosu włóż śliwki, wymieszaj, zagotuj, zdejmij z ognia. Aromatyczne i pikantne śliwki są znakomitym dodatkiem do mięsa.
Tarta z karmelizowanymi śliwkami - klucz do sukcesu
Informacje o Śliwki korzenne
-
Kuchnia pod kontrolą z Miele - przepisy Jarosława Uścińskiego
sernikowy ze śliwkami korzennymi na sosie imbirowo - pomarańczowym Pieczony w filiżankach Twaróg mascarpone - 1000 g Jaja - 8 szt Śmietana Ok. 100 ml. Śliwki suszone 150 g Banan - 2 szt Imbir świeży - 60 g 2 łyżki stołowe mąki (opcjonalnie) Pomarańcz - 1 duża Skórki z pomarańczy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki