Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śliwki korzenne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śliwki korzenne - składniki:
Śliwki korzenne - sposób przygotowania: Obierz cebule i pokrój je w cienkie piórka. Śliwki wypestkuj, włóż do rondelka, duś jakieś 5-10 minut na maleńkim ogniu, aby puściły sok. Potem wyjmij je, do soku dodaj ocet, wino, cukier, cebule i przyprawy, gotuj na małym ogniu bez pokrywki, aż do zgęstnienia. Od czasu do czasu mieszaj. Wyjmij goździki z rondla, do sosu włóż śliwki, wymieszaj, zagotuj, zdejmij z ognia. Aromatyczne i pikantne śliwki są znakomitym dodatkiem do mięsa.
Tarta z karmelizowanymi śliwkami - klucz do sukcesu