Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Comber jagnięcy z sosem musztardowym
Comber jagnięcy z sosem musztardowym - składniki:
Comber jagnięcy z sosem musztardowym - sposób przygotowania:
Comber oczyść z błon i powięzi, umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na oliwie (może być pół na pół z masłem). Mięso posmaruj dwoma gatunkami musztardy, obsyp ziołami prowansalskimi i bułką tartą. Ułóż w brytfannie, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. Piecz 15-20 minut (mięso powinno być różowe w środku). Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij posiekany czosnek i szalotkę, dodaj szałwię i rozmaryn, zalej winem, gotuj, aż prawie całkiem odparuje. Wlej sos pieczeniowy, wymieszaj, pogotuj jeszcze chwilkę i wyjmij zioła. Comber pokrój na kotleciki, podawaj z sosem. Dobrym dodatkiem są zapiekane ziemniaki i plastry cukinii smażone na maśle.
- 60 dag combra jagnięcego z kostką
- musztarda Dijon (lub sarepska) i musztarda pommery (lub francuska)
- bułka tarta
- zioła prowansalskie
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml czerwonego wina
- 100 ml sosu pieczeniowego (może być z torebki)
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 gałązka świeżej szałwii
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki