Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Comber jagnięcy z sosem musztardowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Comber jagnięcy z sosem musztardowym - składniki:
Comber jagnięcy z sosem musztardowym - sposób przygotowania: Comber oczyść z błon i powięzi, umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na oliwie (może być pół na pół z masłem). Mięso posmaruj dwoma gatunkami musztardy, obsyp ziołami prowansalskimi i bułką tartą. Ułóż w brytfannie, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. Piecz 15-20 minut (mięso powinno być różowe w środku). Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij posiekany czosnek i szalotkę, dodaj szałwię i rozmaryn, zalej winem, gotuj, aż prawie całkiem odparuje. Wlej sos pieczeniowy, wymieszaj, pogotuj jeszcze chwilkę i wyjmij zioła. Comber pokrój na kotleciki, podawaj z sosem. Dobrym dodatkiem są zapiekane ziemniaki i plastry cukinii smażone na maśle.