Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wenezuelskie quesadillas

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wenezuelskie quesadillas - składniki:
  • 300 g ciasta na tortille
  • 400 g żółtego sera
  • 3 cebule
  • 8 ostrych papryczek (chilli; pepperoni lub czereśniowe)
  • oliwa
  • Sos:
  • 2 ostre papryczki
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanych liści kolendry
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa do smażenia
Wenezuelskie quesadillas - sposób przygotowania: Z ciasta formujemy placki o średnicy około 10 cm. Ser kroimy w plastry, układamy na tortillach. Cebulę oraz papryczki siekamy, rozkładamy na połowie placków i przykrywamy pozostałymi. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Przygotowujemy sos. Papryczki pozbawiamy pestek, drobno siekamy i rumienimy na patelni. Pomidory obieramy ze skórki, siekamy wraz z cebulą i liśćmi kolendry. Wszystkie składniki wkładamy do rondla, przyprawiamy pieprzem oraz słodką papryką, podlewamy sokiem z cytryny i dusimy przez blisko 10 minut. Gotowe quesadillas przed podaniem polewamy sosem.

Informacje o Wenezuelskie quesadillas

  • Familla Tortilla

    Familla Tortilla

    tortille. Gdy mięso się dobrze zrumieni, układamy je na tortillach i grillujemy 5 min, aż ser lekko się stopi; smarujemy salsą. Tortille zawijamy i podajemy. Wenezuelskie quesadillas (dla 2 osób) 300 g ciasta na tortille