Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kalmary faszerowane risottem z chorizo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kalmary faszerowane risottem z chorizo - składniki:
Kalmary faszerowane risottem z chorizo - sposób przygotowania: Oczyszczamy kalmary, oddzielamy tubki od macek. Macki kroimy na mniejsze kawałki. Na etapie 1 na połowie oliwy podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, dodajemy pokrojone w kawałki chorizo, a następnie ryż z listkami natki i mackami. Dalej (etap I i 2) postępujemy jak w przepisie na podstawowe risotto, dolewając bulion i mieszając. Studzimy risotto przez 20 minut. Nadziewamy nim tubki kalmarów, zostawiając wolny 1 cm od brzegu. Spinamy brzegi wykałaczkami. Na patelni grillowej rozgrzewamy resztę oliwy, podsmażamy kalmary po 3-4 minuty z każdej strony.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!