Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak pieczony w maślance
Kurczak pieczony w maślance - składniki:
Kurczak pieczony w maślance - sposób przygotowania:
Do dużego woreczka strunowego wrzuć kurczaka, wlej maślankę i 60ml oleju. Dodaj ząbki czosnku, pieprz, sól, kminek, a na końcu syrop klonowy. Zamknij woreczek i potrząsaj, aby wszystkie kawałki mięsa zostały pokryte marynatą. Odstaw do lodówki najlepiej na całą noc, a jeśli nie masz czasu to najmniej na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 220 °C. Wyjmij kurczaka z woreczka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop pozostałymi dwoma łyżkami oleju. Piecz przez 30 minut, aż kurczak będzie złocisty i chrupiący. Podawaj gorące z dowolnymi warzywami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki