Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem - składniki:
Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem - sposób przygotowania: Imbir kroimy na mandolinie na cieniutkie płaty - muszą być praktycznie przezroczyste. Mieszamy w rondlu z pozostałymi składnikami oraz odrobiną wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 12-15 minut. Studzimy. Na 20 ml oleju przez 2 minuty podsmażamy orzeszki, krewetki i sezam. Studzimy. Cebulę kroimy w piórka, obie kapusty w cienkie paski, a część marynowanego imbiru na mniejsze kawałki. Łączymy warzywa z prażonymi składnikami, mieszamy z pozostałym olejem, doprawiamy sokiem z limonek i sosem rybnym. Dekorujemy płatami marynowanego imbiru.