Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Schab z mango po kubańsku
Schab z mango po kubańsku - składniki:
Schab z mango po kubańsku - sposób przygotowania:
Schab: Wcieramy w mięso sos przygotowany z oliwy wymieszanej z chilli i szczyptą soli. Smażymy kotlety po 2 min z każdej strony, zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze po 5 minut z obu stron. Salsa: Mango i pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i mieszamy. Solimy do smaku, dodajemy sok z limonki i posiekaną kolendrę. Limonka: Przekrawamy ją na pół w poprzek i obsmażamy na tym samym tłuszczu, na którym smażył się schab. Podajemy do polanego salsą kotleta. Rada profesora Chochelki: Aby schab się nie zwijał i nie kurczył podczas smażenia, można pionowo naciąć brzegi mięsa.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki