Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Konfitura z czerwonej cebuli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Konfitura z czerwonej cebuli - składniki:
Konfitura z czerwonej cebuli - sposób przygotowania: Rozgrzewamy grill. Cebule kroimy w piórka, posypujemy solą i odstawiamy na kwadrans, a następnie spłukujemy na sicie. Na grillu ustawiamy patelnię, wlewamy 2 łyżki oleju. Gdy się mocno rozgrzeje, wkładamy pokrojoną cebulę, smażymy 5 min, a potem posypujemy ją brązowym cukrem, wlewamy ocet balsamiczny oraz wino. Gotujemy około 30 min, aż całość osiągnie konsystencję marmolady.Konfitura z czerwonej cebuli jest świetnym dodatkiem do grillowanych kanapek czy do pieczonego mięsa. Można ją przechowywać przez tydzień w lodówce.

Informacje o Konfitura z czerwonej cebuli

  • Soda - tani kuchenny cudotwórca. 8 zastosowań, których możesz nie znać

    Soda - tani kuchenny cudotwórca. 8 zastosowań, których możesz nie znać

    się bardzo szybko, a przyrządzony z nich humus będzie wyjątkowo kremowy. Musisz szybko usmażyć cebulę? Zaledwie szczypta sody spowoduje, że cebula na patelni ekspresowo się zeszkli. Konfitura z czerwonej cebuli z kolendrą Czy zdarzyło ci się, że umyty piekarnik po włączeniu pachniał

  • Poranny koktajl księcia Karola

    Poranny koktajl księcia Karola

    . Kiełbasy lisieckiej Staszka Mądrego użyliśmy do kremowego nadzienia wytrawnego ciasteczka na kruchym spodzie z kminkiem. Położony na żytnim chlebie Agnieszki Gajdy domowy pasztet z polskiej jagnięciny z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli to od dawna nasz hit, więc nie mogło go zabraknąć. Był też mus z

  • Speisezimmer

    się swobodnie i przysiadają się do siebie. Menu zmienia się codziennie, jest krótkie, po pięć pozycji na lunch i kolację. Widać inspiracje z całego świata w bezpretensjonalnym domowym wydaniu. Mieszana zielona sałata z winegretem, z panierowanymi kawałkami camemberta i konfiturą z czerwonej cebuli

  • Zimno? Nie daj się pogodzie! Te dania cię rozgrzeją

    Zimno? Nie daj się pogodzie! Te dania cię rozgrzeją

    , a także konfitura z czerwonej cebuli. Składniki: Dżem: 700 g pomidorów (najlepiej różnych odmian) 1/3 szklanki cukru 3 łyżki startego świeżego imbiru 2 łyżki białego octu winnego lub octu ryżowego 1 łyżeczka ostrego sosu chilli lub sosu sambal oelek 3 łyżki pokrojonych w cienkie paseczki

  • Świat (na talerzu) to za mało

    Świat (na talerzu) to za mało

    co nieco wpadają tu czasem piosenkarka Dannii Minogue czy projektantka Kimberley Stewart. Zestawy za 42,50 funta lub za 37,50 oraz dania a la carte zmieniają się sezonowo. Podczas mojej wizyty Helene Puolakka polecała cielęcinę z konfiturą z czerwonej cebuli oraz homara z sałatką z grejpfrutów i