Letnie warzywa
- 400 g piersi kurczaka
- 400 g makaronu penne Podravka
- 50 ml oliwy ekstra virgin
- 80 g cebuli
- 100 g marchwi
- 150 g cukinii
- 150 g papryki czerwonej
- 75 g pora
- 1 opakowanie pomidorów krojonych klasycznych Podravka (390 g)
- 1 łyżka Vegety
- 1 łyżeczka Vegety Natur W Smak do ziołowego kurczaka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 50 ml białego wina
Informacje o Letnie warzywa
-
Menu dnia z letnimi warzywami
Bardzo szybka i lekka zupa - podawaj ją na ciepło lub zimno (jest równie pyszna), wtedy warzywa należy zmiksować bez śmietany. Udekoruj kwiatkami rumianku. Zupa z cukinii z kwiatem rumiankiem 1 kg cukinii opłukanej obranej pokrojonej w kostkę 3 szalotki grubo posiekane 500 ml wody kumin 2 ł
-
Pizza, dynia i spółka
1 porcja ciasta na pizzę 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 szklanka kawałków dyni 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki słodkiego sosu chilli 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka pęczek rukoli, do podania 125 g sera o wyrazistym smaku, np. cheddara lub 125 g (1 kulka ) mozzarelli 1/2 szklanki przeci
-
Zupy kremy z sezonowych warzyw
Zupa krem z papryki pysznie smakuje w pikantnym wydaniu, z dodatkiem chili i soku z limonki. Jeśli jednak wolicie łagodniejsze smaki, po prostu pomińcie dodatek ostrej papryki. Krem z czerwonej papryki 6 czerwonych papryk 350-500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła orzechowego kawałek (3 cm) i
-
Przeboje wiosennego menu
To ciasto każdy przygotuje z łatwością. Będzie też dobrym sposobem na wykorzystanie niezbyt smacznych truskawek. Uważaj, aby nie wciskać owoców zbyt głęboko, żeby nie znalazły się na samym spodzie ciasta. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Ciasto z truskawkami 2 szklanki (300 g) mąki psz
-
Menu z chłodnikiem ogórkowym
Wings Misk... Waza stalowa na zupę bez po... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Niech nikogo nie zmyli ta nazwa - choć lazania jest z kurczakiem, jest też pełna letnich warzyw. Ilość dodatków jest naprawdę spora - wybierz odpowiednio dużą formę
-
Ratatouille - codzienne danie z Nicei
Na garnek letnich warzyw duszonych w pomidorach z czosnkiem i ziołami mówimy zazwyczaj "ratatuja", a nie peperonata, pisto czy briam. Uznałam więc, że najlepiej będzie prowansalski przepis potraktować jako wzorcowy, a pozostałe niech będą zachętą do własnych
-
Domowe obiady po parysku
-au-feu (rodzaj rosołu) wołowinę. Proste, nie tylko ardeńskie, ale ogólnofrancuskie danie. Mój gospodarz pokroił mięso w plasterki i polał sosem winegret z szalotki, oliwy i musztardy. Do tego letnie warzywa z rosołu, a w kieliszkach białe, chłodne saumur. Deserom Jacques poświęca najwięcej czasu
-
Obiad na upał - chłodnik lub sałatka
Arbuzy, melony, ogórki, pomidory... Podczas upału jedz warzywa i owoce zawierające dużo wody (do bananów wróć dopiero jesienią). Świetnie orzeźwiają i można z nich przyrządzić wiele lekkich dań. Połącz arbuza z letnimi warzywami i dopraw octem balsamicznym i tabasco. 2 kg arbuza bez skórki 1 kg
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki