Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Letnie warzywa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Letnie warzywa - składniki:
Letnie warzywa - sposób przygotowania: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Piersi kurczaka kroimy w małe paski i doprawiamy Vegetą Natur W Smak. Na większej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy mięso. Gdy kurczak uzyska lekko złocisty kolor zdejmujemy go na bok, a na tę samą patelnię dolewamy resztę oliwy z oliwek i wrzucamy marchew pokrojoną w słupki oraz cebulę pokrojona w cienkie plasterki. Wszystko smażymy na średnim ogniu przez około 1-2 minuty. Następnie dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Smażymy kolejne 2-3 minuty, po czym dodajemy cukinię pokrojona w paski oraz pora pokrojonego w plastry i smażymy kolejne 2 minuty. Warzywa podlewamy winem, dodajemy sól, pieprz, Vegetę i pomidory krojone. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 5 minut, dodając wodę w razie potrzeby. Na koniec do warzyw dodajemy mięso i ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy i podajemy przyozdobione listkami bazylii.

Informacje o Letnie warzywa

  • Menu dnia z letnimi warzywami

    Menu dnia z <strong>letnimi</strong> <strong>warzywami</strong>

    Bardzo szybka i lekka zupa - podawaj ją na ciepło lub zimno (jest równie pyszna), wtedy warzywa należy zmiksować bez śmietany. Udekoruj kwiatkami rumianku. Zupa z cukinii z kwiatem rumiankiem 1 kg cukinii opłukanej obranej pokrojonej w kostkę 3 szalotki grubo posiekane 500 ml wody kumin 2 ł

  • Pizza, dynia i spółka

    Pizza, dynia i spółka

    1 porcja ciasta na pizzę 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 szklanka kawałków dyni 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki słodkiego sosu chilli 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka pęczek rukoli, do podania 125 g sera o wyrazistym smaku, np. cheddara lub 125 g (1 kulka ) mozzarelli 1/2 szklanki przeci

  • Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupa krem z papryki pysznie smakuje w pikantnym wydaniu, z dodatkiem chili i soku z limonki. Jeśli jednak wolicie łagodniejsze smaki, po prostu pomińcie dodatek ostrej papryki. Krem z czerwonej papryki 6 czerwonych papryk 350-500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła orzechowego kawałek (3 cm) i

  • Przeboje wiosennego menu

    Przeboje wiosennego menu

    To ciasto każdy przygotuje z łatwością. Będzie też dobrym sposobem na wykorzystanie niezbyt smacznych truskawek. Uważaj, aby nie wciskać owoców zbyt głęboko, żeby nie znalazły się na samym spodzie ciasta. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Ciasto z truskawkami 2 szklanki (300 g) mąki psz

  • Menu z chłodnikiem ogórkowym

    Menu z chłodnikiem ogórkowym

    Wings Misk... Waza stalowa na zupę bez po... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Niech nikogo nie zmyli ta nazwa - choć lazania jest z kurczakiem, jest też pełna letnich warzyw. Ilość dodatków jest naprawdę spora - wybierz odpowiednio dużą formę

  • Ratatouille - codzienne danie z Nicei

    Na garnek letnich warzyw duszonych w pomidorach z czosnkiem i ziołami mówimy zazwyczaj "ratatuja", a nie peperonata, pisto czy briam. Uznałam więc, że najlepiej będzie prowansalski przepis potraktować jako wzorcowy, a pozostałe niech będą zachętą do własnych

  • Domowe obiady po parysku

    Domowe obiady po parysku

    -au-feu (rodzaj rosołu) wołowinę. Proste, nie tylko ardeńskie, ale ogólnofrancuskie danie. Mój gospodarz pokroił mięso w plasterki i polał sosem winegret z szalotki, oliwy i musztardy. Do tego letnie warzywa z rosołu, a w kieliszkach białe, chłodne saumur. Deserom Jacques poświęca najwięcej czasu

  • Obiad na upał - chłodnik lub sałatka

    Obiad na upał - chłodnik lub sałatka

    Arbuzy, melony, ogórki, pomidory... Podczas upału jedz warzywa i owoce zawierające dużo wody (do bananów wróć dopiero jesienią). Świetnie orzeźwiają i można z nich przyrządzić wiele lekkich dań. Połącz arbuza z letnimi warzywami i dopraw octem balsamicznym i tabasco. 2 kg arbuza bez skórki 1 kg