Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mazurek orzechowo-kokosowy
Mazurek orzechowo-kokosowy - składniki:
Mazurek orzechowo-kokosowy - sposób przygotowania:
Drobno pokruszone herbatniki mieszamy ze stopionym letnim masłem, rozkładamy równomierną warstwę na dnie formy do pieczenia tart o średnicy 28 cm. Na tym spodzie kolejno rozsypujemy: niezbyt drobno posiekaną czekoladę, wiórki kokosowe i orzechy. Wierzch polewamy mlekiem z puszki (nie mieszamy; w czasie pieczenia mleko samo połączy się z niższymi warstwami). Pieczemy 30-40 minut w 175°C. Jeśli ciasto będzie za szybko się rumienić, dopiekamy je przykryte folią aluminiową. Upieczony mazurek studzimy, dekorujemy według uznania i dobrze chłodzimy w lodówce.
- 100 g herbatników pełnoziarnistych
- 100 g masła
- 250 g gorzkiej czekolady
- 70 g wiórków kokosowych
- 150g posiekanych orzechów laskowych lub migdałów
- 400 ml słodzonego mleka skondensowanego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki