Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mazurek orzechowo-kokosowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mazurek orzechowo-kokosowy - składniki:
Mazurek orzechowo-kokosowy - sposób przygotowania: Drobno pokruszone herbatniki mieszamy ze stopionym letnim masłem, rozkładamy równomierną warstwę na dnie formy do pieczenia tart o średnicy 28 cm. Na tym spodzie kolejno rozsypujemy: niezbyt drobno posiekaną czekoladę, wiórki kokosowe i orzechy. Wierzch polewamy mlekiem z puszki (nie mieszamy; w czasie pieczenia mleko samo połączy się z niższymi warstwami). Pieczemy 30-40 minut w 175°C. Jeśli ciasto będzie za szybko się rumienić, dopiekamy je przykryte folią aluminiową. Upieczony mazurek studzimy, dekorujemy według uznania i dobrze chłodzimy w lodówce.