Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kruche babeczki z owocami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kruche babeczki z owocami - składniki:
Kruche babeczki z owocami - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Zagniatamy kruche ciasto: łączymy masło, mąkę, cukier i sól, pod koniec dodając jajko. Rozwałkowujemy 2/3 ciasta i wylepiamy foremki (lub dołki foremki do muffinów); 1/3 ciasta zostaje na przykrycie wierzchu. Spody babeczek nakłuwamy i pieczemy około 15 minut. Ulubione owoce mieszamy z cukrem i mąką, wykładamy je na podpieczone spody, każdą babeczkę przykrywamy rozwałkowanym krążkiem ciasta (trzeba go wcześniej naciąć, żeby nadzienie nie wykipiało) lub wykrojoną z ciasta literką. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, pieczemy około 20 minut w 175°C.

Informacje o Kruche babeczki z owocami

  • Pod chmurką smakuje najlepiej!

    Pod chmurką smakuje najlepiej!

    , bo to najlepszy czas na truskawki i owoce leśne. Tartaletki - kruche babeczki z owocami Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag schłodzonego masła 2 cukry waniliowe szczypta soli Nadzienie: 1 budyń waniliowy 450 ml mleka 3 łyżki cukru 40 dag dowolnych owoców jagodowych (jagody maliny truskawki

  • Idziemy na jagody!

    Idziemy na jagody!

    Hendi Patelnia do Naleśnikó... Kela Patelnia do Naleśników... Tefal Patelnia do Naleśnikó... Porównaj ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Przy robieniu (i jedzeniu) tych babeczek na pewno chętnie pomogą ci dzieci. Kruche babeczki z owocami