Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tartaletki z chorizo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tartaletki z chorizo - składniki:
Tartaletki z chorizo - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Cebule kroimy w piórka, szklimy na oliwie. Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kroimy w drobną kostkę i łączymy z cebulą. Smażymy 5 minut. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Każdą rozwałkowujemy na krążek o średnicy 15 cm. Wyściełamy ciastem foremki o średnicy 10 cm. Pieczemy 5 minut "na biało", zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 3-5 minut. Miksujemy jajka ze śmietanką, papryką w proszku, solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy cebulę z chorizo, zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Pieczemy, aż masa się zetnie (ok. 15 minut). Tartaletki podajemy na ciepło, posypane kolendrą.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo